Човешката (женската) злоба е безкрайна

В последно време доста често ми се случва да се сблъсквам с разни същества, които по някакви причини са недоволни и постоянно коментират и обсъждат някой друг, но не и себе си. Старая се да не обръщам особено внимание на това, което казват или правят, но доста често си задавам въпроса „Какъв ви е проблема?“.

За мой огромен ужас, в голяма част от случаите тези „хора“ не са мъже, а са жени. Уж жените сме били по-развити от мъжете, а сме станали толкова дребнави в опитите си да се наложим и да блестим. Защо когато видим конкуренция веднага и се нахвърляме като някакви лешояди? Защо когато някой получи нещо повече от нас веднага бързаме да обвиним съдбата или да наречем отсрещната жена с някое обидно име? Защо другите винаги са виновни за собствените ни неволи?

Това, което сам си направиш, никой друг не може да ти го направи. Мили дами, колкото повече сте заети да гледате в чуждата паничка и да плюете, толкова повече вашата паничка се изпразва. Колко по-лесно е да се борите за това което искате (и да се чувствате горди от това), отколкото само да гледате накриво тези, които го правят. Това би се отразило доста по-полезно на комплексите, които всеки човек има.

Не казвам, че трябва да избутвате всеки, който се изпречи на пътя си. По-умният винаги отстъпва – трябва да прецените кое държание е достойно и кое не е. Защото жена без достойнство (по мое лично мнение) не е особено пълноценна. А мъжете имат много точна преценка за това.

И в крайна сметка, когато плюете по-умни, красиви и успели ли ставате? Или обръщате вниманието, което искате да ви се обърне?

Благодаря на Ралица Геренова за вдъхновението 😉

Advertisements

4 thoughts on “Човешката (женската) злоба е безкрайна

    1. i az sam vili i az “malko si priznavam“ ,no s vremeto go promenjm v polozitelna posoka, zashtoto vjarvam che vsichki imame kasmet i nesto v panichkite.Kogato chovek e polojitelen i ne se “uglezda v chujdite pamichki“ njama mjasto za zavist i se radva palnocenno na vsichko!!!No naistina e plasheshto i strjaskashto kakvi prokleti i zli jeni ( i momichenca) ima.

      1. Не случайно, за жалост, наричат жените змии. Важното е да се опитваме да се отклоняваме от това по-скоро „правило“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s