Основни принципи при създаването на турски сериал

Ах, тези турски филми ще превземат Холивуд скоро!

Героите, които участват във турския филм се разделят на няколко групи по съответните критерии. По външен вид младите са слаби, децата са като извадени от реклама на паста за зъби, а възрастните герои са с наднормено тегло и финансови проблеми. По характер се делят на гадни (тези, които до края на филма биват наказани), добри (които страдат най-много и накрая са щастливи), двулични (които са ту добри, ту лоши) и неосъзнати (които могат да поемат в някаква посока). И естествено има и бедни и богати, като така се получава, че или бедните забогатяват, или богатите обедняват. Има и образи, които се появяват само по веднъж. И слава богу.

За да се създаде един толкова успешен и завладяващ сериал режисьорите си служат с някои основни похвати, които са се вкоренили още от първият създаден такъв сериал (вметка на автора: ;D ;D ;D ;D ). Първо всички актьори си лягат и стават с грим. Действието се развива най-много до 24 часа (в повечето), за да има повече серии,  съответно повече печалби. Във филма се дават най-често 2-3 стаи, като всички къщи са ужасно натруфени. Най-често се разказва за семейство и неговите препятствия (малко или много прилича на „Дързост и красота“, защото това е най-старият сериал, който все още се развива и печели своите фенове 😀 😀 D:D). Има зла снаха, която върши простотии и лъже. Освен това, когато има някаква трагедия се пуска една доста разревана цигулчена мелодия, която кара зрителят да стане абсолютно съпричастен към случващото се.

Основният метод за приковаване на вниманието е пиенето на чай на всеки 10 минути от сериала, като най-често това се случва преди и след рекламните паузи. На зрителите би било интересно да разберат какъв е този чай, дето го пият толкова много. Все пак на всеки би му писнало по 20 пъти на серия да пие чай, явно е много вкусен.

Най-известни в българия заглавия на турски сериали: „Перла“ и „Листопад“ (скоро ще се появи още една продукция ;D ала Мадлен, „долината на фъстъците“)

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s