Топ 10 съвети за „нормално“ прекарване на Нова Година

Е, има още 2 дена до 31 декември – вечерта на Нова Година. И както всички знаем, това всяка година се е отпразнувало, съмнявам се някой и тази година да го пропусне. Вечер изпълнена с много емоции (повече отколкото на Коледа) и затова естествено трябва да се внимава да не се прекали… с някои неща.

1. Преди да сте помислили за пиенето, помислете за яденето! – Както има една приказка „Алкохолика на празен стомах не пие“. Затова преди да си правите сметка колко алкохол ще купите, си купете храна. Но не каква да е, а такава каквато става за ядене. В крайна сметка не е нужно да си скъсявате живота.

2. Не мешайте алкохол! – „Дай бира, водка и ром. Всичко пием – дай одеколон!“ – Не е нужно така да става в това навечерие. Ако пиете нещо, пиите само него. И както вече казах гледайте да сте яли. Не че това ще намали риска от лазене по земята (или падане от покриви), но все пак е във ваш плюс.

3. Приберете всичко на високо и си вземете аптечка! – Проучвания показват, че на 31.12 стават едни от най-големите и най-трагичните инциденти. Миналата година хит беше подпалената елха в Дупница, което е прерастнало в голям пожар. Така че за да имате къде да спите на 1.01 по-добре скриите всякакъв вид опасни предмети – остри, чупливи, запалими и тн. Даже може и да скриете елхата.

4. Само метъл! – Естестевно, че се шегувам ;D Че кой когато подпиине е готов да танцува на метъл? Сигурна съм, че нямате такива познати. А и да имате те надали ще станат. Най-доброто решение за дивите купонджии е чалгата. Нооо не каква да е чалга, а от онази тежката, в която има много… мазни… тонове и ритми.

5. Купете си алказалцер! – И естествено надали ще мине без напиване. Това е сигурно (поне при 60% от хората). Ако се грижите само за себе си няма да ви излезе кой знае колко скъпо. Но ако се грижите за едно стадо пияни говеда ще трябва дълбоко да си бръкнете в джоба. Алтернативата? Лучена супа.

6. Само чист въздух! – Всеки знае, че бира+цигарен дим (или направо самите цигари) правят един убииствен опияняващ ефект. Отворете всички прозорци (през които не може да се падне!) и проветрявайте, защото ще се получи ефекта на атомна бомба. Ароматизаторите не са препоръчителни, защото ще се убиете от двете миризми заедно.

7. Само добра компания! – Че как се прави купон без весели хора? Всеки си има предпочитания. Ясно е, че няма да тръгнете да купонясвате с хора, които не са ви приятни. Но и да попаднете в такава компания винаги можете да седите при хората, които ви се виждат по-нормални. И ако хората са пияни душевно, алкохол не ви трябва.

8. Без прекомерно много пиратки! – Най-сигурното средство за „осветлена“ нова година е бенгалския огън. Макар че на насвяткал се човек и това нещастно горящо нещо може да му избухне в ръцете (особено ако е целия във водка, по незнайни причини). На пияни хора не им давайте да пукат пиратки, за да не им гръмне главата вместо това. Конфетите и ракетите също са опасни за хора на градус, защото може да стане като по анимациите – някой да „хвръкне“ с летящото устройство. Мотото на нова година – „Няма невъзможни неща“.

9. Не се качвайте на покрива да гледане изгледа! – Това е нещото, което е абсолютно забранено за хора, консумирали алкохол, особено на 31.12 и особено след 00:00. Не само че ще трябва да събирате хора, но със сигурност ще трябва да ги вадите от комини или разширени улуци.

10. Не звънете на прекалено много хора! – Да, след като Президента на България се изкаже по Канал 1 и се чуят и видят първите фойерверки всеки вдига телефона и започва да звъни. Недейте да се излагате така. Накрая сметката ви ще е повече от разноските по празненството ;D

Е, приятно прекарване!

PS: Извън класацията – купете си презервативи!

Advertisements

6 thoughts on “Топ 10 съвети за „нормално“ прекарване на Нова Година

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s