Количествена и качествена статистика

Шест десети от населението на Земята не знае какво всъщност прави на тази планета. Тяхното съществуване се обезсмисля, тъй като тези хора с в търсене на смисъла, и започва малко по малко да прилича на вегетиране. Тази част от хората изпълват живота си, опитайки една ли не „всичко“ и черпейки с „пълни шепи“. Но с това най-често се прекалява и развитието, което трябва да постигнем, вървейки по собствения си път, се превръща в едно пропадане. Не е лесно да си нито алкохолик, нито бюрократ (или в България – депутат).

Две трети от населението са в търсене на самите себе си. Хората, неоткрили още своето призвание. Хората, които не знаят как да изглеждат, нито знаят какво искат да бъдат. Още по-малко са наясно със средствата за постигане. Хора с доста променливи настроения, хора които са копи-пейст. Същества, които трябва да видят някаква тенденция и да започнат да я следват. Затова се и получават комбинациите от жълт чорапогащник и ярко зелен потник, бухнала руса коса и фон дьо тен предназначен за китайци. Нека не забравяме и новонавлязлата мода да се слага очна линия на целия клепач. Чудя се ако някой каже, че е модерно да се ходи с гола глава, какво ли ще направят момичетата с буйните натопирани коси? Най-лошата мода обаче е да бъдеш слаб. А не всички ходят на фитнес, някои предпочитат да постигат този ефект с други методи. Затова и в интернет има предостатъчно примери за анорексичното държание на някои индивиди. И кофти, че стойките са еднакви (направете муцуна тип кокоши гъз, момичета).

Три седми от населението на земята са неграмотни хора. Дали защото нямат възможността да се образоват, или просто нямат желание да се научат. Нека да забравим частта, която не парадира с това и е изолирана. Остават тези, които обичат да се „разписват“ навсякъде, показвайки интелекта си. Не, това всъщност не е въпрос на интелект. Това е абсолютен парад на простотията. За някои на суетата, но и в двата случая е еднакво смешно.

Повече от половината от населението на земята са хора с високо самочувствие. Една трета от другата половина са свити хора, които е трудно да ги забележиш. И винаги ще остане една част, на която не може да бъде дадено определение. Накъде е тръгнал света? Според някои изследвания  350% от хората не могат да се влюбят, а 20% не искат да срещат любовта, а предпочитат парите. Къде са ценностите? 450% от човешкото население би се радвало на завидно богатство и смята, че това може да замести радостите на живота. А по моя преценка 89% от депутатите трябва да бъдат амнистирани. Но кой ни пита нас за мнение? На фона на хората, населили земята, един единствен човек е просто цифра…

Advertisements

4 thoughts on “Количествена и качествена статистика

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s